Saturday, November 1, 2008

Keropok keping tahan lebih lama sekiranya...

1) Keropok keping tahan lebih lama sekiranya disimpan yang betul.
2) Keropok keping perlu di simpan di tempat yang kering yang mepunyai edaran udara yang baik.
3) Ia juga perlu di letakkan jauh daripada bahan yang berbau kuat bagi mengelakkan bau tersebut di serap oleh keropok itu kerana keropok keping juga bertindak sebagai agen pengering.
4) Keropok keping tidak boleh dimakan terus, kerana ia keras dan liat, sebaliknya keropok keping perlu di goreng dahulu sebelum dimakan.
5) Tempoh mengembang setelah minyak panas ialah 19 saat. Keropok keping juga di gunakan dalam masakan sebagai bahan tambahan seperti dalam masakan me rebus dan yang seumpamanya.

'Kandungan ikan yang tinggi dalam keropok menjadikan ianya sumber protein alternatif yang sesuai untuk penggantian sel badan. Mudah hadam, tiada sebarang komplikasi dalam pemakanan dan tahan lama tanpa bahan pengawet. Tiada sebarang artifical dan additif dalam penghasilannya'